Tandpasta

Dé ideale tandpasta bestaat niet. De huidige tandpasta's zijn een relatief jonge uitvinding. Veel ouder zijn tandpoeders, die al door de Egyptenaren, Romeinen en Grieken werden gebruikt. Een belangrijk bestanddeel van tandpasta voor de mondgezondheid is fluoride. Fluoride voorkomt gaatjes en kan beginnende gaatjes herstellen. Maar bijvoorbeeld tinfluoride heeft ook een antibacteriële werking waardoor het een gunstig effect heeft op de gezondheid van het tandvlees. Tandheelkundige organisaties, zoals de American Dental Association en het Ivoren Kruis, adviseren twee keer per dag te poetsen met een fluoride tandpasta. Voor de meeste mensen in de westerse wereld is dit nu een integraal onderdeel van de dagelijkse zelfzorg. Maar levert die tandpasta ook een aantoonbare bijdrage aan de mechanisch reinigende werking van een tandenborstel?


In een vijftal videocolleges wordt een korte geschiedenis van de ontwikkeling van tandpasta besproken. De wetenschappelijke onderbouwing en de indicaties worden nader belicht. Voor studenten is er een handleiding beschikbaar.

 

Klik hier voor deel 1 van het college

Klik hier voor deel 2 van het college

Klik hier voor deel 3 van het college

Klik hier voor deel 4 van het college

Klik hier voor deel 5 van het college

 

klik hier voor de handleiding

Een groot team professionals werken dagelijks aan de beste zorg binnen het fascinerende vakgebied van de parodontologie. 
Implantologie Utrecht werkt door haar specialistische kennis met betrekking tot het plaatsen van tandheelkundige implantaten nauw samen met tandartsen uit Utrecht en omgeving.
Via deze webwinkel bieden wij u de mogelijkheid om, door ons voorgeselecteerde, kwaliteits- ragers te bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.
"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."
- Prof. dr. Fridus van der Weijden

Meer informatie:

T 06-51295475
contact@fridus.nl

 

 

© 2000 - 2024 Dentalkennisplein |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf