Behandelplan, zorgplan & zorgdoel

In de tandheelkundige zorg vormt het behandelplan een gestructureerde blauwdruk, waarin diagnose, behandeling en prognose worden vastgelegd. Dit plan legt de basis voor het daaropvolgende zorgplan, dat zich richt op individuele patiëntbehoeften, zoals preventie en educatie. Zorgdoelen binnen deze context, zoals het voorkomen van cariës en het bevorderen van mondhygiëne, bieden meetbare uitkomsten en betrekken patiënten actief bij hun gezondheid. Formulering van een zorgdoel ondersteunt in het evalueren van de mondgezondheid en de effectiviteit van het zorgplan. Interdisciplinaire samenwerking tussen zorgverleners, waaronder tandartsen en mondhygiënisten, is essentieel om geïntegreerde behandel- en zorgplannen te waarborgen.

In een drietal videocolleges wordt de wettelijke onderbouwing, de informatie uit richtlijnen, en de praktijktische toepassing van deze besproken.
Voor studenten is er een handleiding beschikbaar.

 

Klik hier voor deel 1 van het college

Klik hier voor deel 2 van het college

Klik hier voor deel 3 van het college

 

Klik hier voor de handleiding

 

 

Literatuur
Een groot team professionals werken dagelijks aan de beste zorg binnen het fascinerende vakgebied van de parodontologie. 
Implantologie Utrecht werkt door haar specialistische kennis met betrekking tot het plaatsen van tandheelkundige implantaten nauw samen met tandartsen uit Utrecht en omgeving.
Via deze webwinkel bieden wij u de mogelijkheid om, door ons voorgeselecteerde, kwaliteits- ragers te bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.
"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."
- Prof. dr. Fridus van der Weijden

Meer informatie:

T 06-51295475
contact@fridus.nl

 

 

© 2000 - 2024 Dentalkennisplein |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf