Ultrasoon

In dit online college wordt dieper ingegaan op het werkingsmechanisme, de wetenschappelijke onderbouwing en het correcte gebruik van ultrasone apparatuur en de air-polisher. De literatuur die handinstrumenten vergelijkt met ultrasone scalers wordt beknopt samengevat. We analyseren klinische resultaten en bespreken mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties. Wanneer ultrasone scalers met zorg worden toegepast, kunnen ze dienen als een waardevol alternatief voor handinstrumenten, en in het bijzonder in furcatie-gebieden zijn ze zelfs de eerste keus. Air-polishing, als een betrekkelijk nieuwe behandelmethode, wordt uitgebreid besproken wat betreft effectiviteit en correct gebruik. De inhoud van dit college reikt een sleutel aan voor succesvol en weloverwogen gebruik van beide apparaten.

 

In een vijftal videocolleges zullen we ons verdiepen diverse aspecten van ultrasone apparatuur en de air-polisher voor het behandelen van parodontale problemen.
Voor studenten is er een handleiding beschikbaar.

 

Klik hier voor deel 1 van het college

Klik hier voor deel 2 van het college

Klik hier voor deel 3 van het college

Klik hier voor deel 4 van het college

Klik hier voor deel 5 van het college

 

Klik hier voor de handleiding

 

Literatuur

Een groot team professionals werken dagelijks aan de beste zorg binnen het fascinerende vakgebied van de parodontologie. 
Implantologie Utrecht werkt door haar specialistische kennis met betrekking tot het plaatsen van tandheelkundige implantaten nauw samen met tandartsen uit Utrecht en omgeving.
Via deze webwinkel bieden wij u de mogelijkheid om, door ons voorgeselecteerde, kwaliteits- ragers te bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.
"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."
- Prof. dr. Fridus van der Weijden

Meer informatie:

T 06-51295475
contact@fridus.nl

 

 

© 2000 - 2024 Dentalkennisplein |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf