Epidemiologie van parodontitis

Dit college biedt een verkenning van de epidemiologie parodontale aandoeningen, waarbij termen en concepten worden uitgelegd. Symptomen van parodontitis, een ontsteking van het tandvlees en omliggende structuren, worden behandeld. De prevalentie van parodontitis, zowel wereldwijd als in Nederland, wordt belicht. Inzicht in de factoren die bijdragen aan de verspreiding van deze aandoening en de variabiliteit in prevalentie op wereldwijde en nationale schaal helpen het belang van effectieve preventieve strategieën op zowel mondiale als lokale niveaus te onderkennen.

In een vijftal videocolleges wordt terminologie, indices en wetenschappelijk onderzoek besproken.
Voor studenten is er een handleiding beschikbaar.

 

Klik hier voor deel 1 van het college

Klik hier voor deel 2 van het college

Klik hier voor deel 3 van het college

Klik hier voor deel 4 van het college

Klik hier voor deel 5 van het college

 

Klik hier voor de handleiding

 

Literatuur
Een groot team professionals werken dagelijks aan de beste zorg binnen het fascinerende vakgebied van de parodontologie. 
Implantologie Utrecht werkt door haar specialistische kennis met betrekking tot het plaatsen van tandheelkundige implantaten nauw samen met tandartsen uit Utrecht en omgeving.
Via deze webwinkel bieden wij u de mogelijkheid om, door ons voorgeselecteerde, kwaliteits- ragers te bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.
"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."
- Prof. dr. Fridus van der Weijden

Meer informatie:

T 06-51295475
contact@fridus.nl

 

 

© 2000 - 2024 Dentalkennisplein |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf