Parodontale chirurgie

Wanneer tijdens de evaluatie van de initiële behandeling blijkt dat de professionele gebitsreiniging niet heeft geleid tot voldoende verbetering en er zijn nog diepe restpockets aanwezig, dan wordt een chirurgische vervolgbehandeling aangeraden. Hiermee worden de achtergebleven restontstekingen verwijderd en het tandvlees zodanig gecorrigeerd dat de mogelijkheid tot adequate zelfzorg geoptimaliseerd wordt.


Daarnaast kan parodontale chirurgie ook om esthetische redenen geïndiceerd zijn. Of een gebit er fraai uitziet wordt namelijk niet alleen bepaald door de stand, kleur en vorm van de tanden en kiezen maar ook door het omringende zachte weefsel, het tandvlees.


In een zevental videocolleges wordt de wetenschappelijke onderbouwing, de indicaties en de technieken besproken. Voor studenten is er een handleiding beschikbaar.

 

Klik hier voor deel 1 van het college

Klik hier voor deel 2 van het college

Klik hier voor deel 3 van het college

Klik hier voor deel 4 van het college

Klik hier voor deel 5 van het college

Klik hier voor deel 6 van het college

Klik hier voor deel 7 van het college

 

klik hier voor de handleiding

Een groot team professionals werken dagelijks aan de beste zorg binnen het fascinerende vakgebied van de parodontologie. 
Implantologie Utrecht werkt door haar specialistische kennis met betrekking tot het plaatsen van tandheelkundige implantaten nauw samen met tandartsen uit Utrecht en omgeving.
Via deze webwinkel bieden wij u de mogelijkheid om, door ons voorgeselecteerde, kwaliteits- ragers te bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.
"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."
- Prof. dr. Fridus van der Weijden

Meer informatie:

T 06-51295475
contact@fridus.nl

 

 

© 2000 - 2024 Dentalkennisplein |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf