Periodiek parodontaal screenen (PPS-score)

Minimaal jaarlijks wordt in de mondzorgpraktijk de diepte van de pockets gemeten en wordt de PPS-score genoteerd. Het gebit wordt hierbij vaak verdeeld in zes of vier gebieden, elk gebied kan een cijfer krijgen variërend van 1-3. Door te screenen op pocketdiepte wordt er een onderscheid gemaakt tussen pluis, mogelijk niet pluis, niet pluis. Op basis van de literatuur is de inschatting dat de eerste twee categorieën voornamelijk overeenkomen met gezondheid en gingivitis en de laatste categorie mogelijk met (beginnende) parodontitis.  De score geeft globaal de noodzaak tot vervolgstappen aan.


In een viertal videocolleges wordt het ontstaan, de achtergrond en de inzet van de PPS besproken. Voor studenten is er een handleiding beschikbaar. In twee supplementen wordt een nadere toelichting op de plek van het parodontaal screenen in de ‘Richtlijn Parodontale Screening, Diagnostiek en Behandeling in de Algemene Praktijk‘ en het gebruik van de folder ‘Uw Tandvlees krijgt een Score’.

 

Klik hier voor deel 1 van het college

Klik hier voor deel 2 van het college

Klik hier voor deel 3 van het college

Klik hier voor deel 4 van het college

Klik hier voor deel 1 van het supplement

Klik hier voor deel 2 van het supplement

 

klik hier voor de handleiding

Een groot team professionals werken dagelijks aan de beste zorg binnen het fascinerende vakgebied van de parodontologie. 
Implantologie Utrecht werkt door haar specialistische kennis met betrekking tot het plaatsen van tandheelkundige implantaten nauw samen met tandartsen uit Utrecht en omgeving.
Via deze webwinkel bieden wij u de mogelijkheid om, door ons voorgeselecteerde, kwaliteits- ragers te bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.
"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."
- Prof. dr. Fridus van der Weijden

Meer informatie:

T 06-51295475
contact@fridus.nl

 

 

© 2000 - 2024 Dentalkennisplein |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf