Tandheelkundige aerosol

Sinds het begin van de COVID-19-pandemie in maart 2020 is er een ontelbare hoeveelheid (verkeerde) informatie en advies gepubliceerd over hoe u veilig kunt blijven en de verspreiding van het coronavirus kunt voorkomen. Overdracht van SARS-Cov-2 virus is aangetoond door middel van druppeltjes/deeltjes in de lucht (aerosol). Tandheelkundige aerosol genererende handelingen hebben potentieel een infectierisico voor patiënten en degenen die op dit gebied werken. Studies hebben aangetoond dat in deze aerosol, micro-organismen in de mond en luchtwegen van de patiënt terecht kunnen komen. Deze kunnen de slijmvliezen van de mond, de luchtwegen en de ogen van de tandarts verontreinigen, evenals oppervlakken en materialen die in de omgeving worden blootgesteld. Daarom is het belangrijk om ziekteoverdracht binnen de tandartspraktijk te voorkomen. De presentatie geeft aan welke preventieve maatregelen worden aanbevolen om dit tegen te gaan en wat hebben we achteraf geleerd van de pandemie?

 

Klik hier voor de online video

 

 

 

Een groot team professionals werken dagelijks aan de beste zorg binnen het fascinerende vakgebied van de parodontologie. 
Implantologie Utrecht werkt door haar specialistische kennis met betrekking tot het plaatsen van tandheelkundige implantaten nauw samen met tandartsen uit Utrecht en omgeving.
Via deze webwinkel bieden wij u de mogelijkheid om, door ons voorgeselecteerde, kwaliteits- ragers te bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.
"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."
- Prof. dr. Fridus van der Weijden

Meer informatie:

T 06-51295475
contact@fridus.nl

 

 

© 2000 - 2024 Dentalkennisplein |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf