Informatie over parodontologie voor patiënten

Het parodontium is het steunweefsel van uw tanden en kiezen. Het omvat de vezels en het bot waarmee de gebitselementen in de kaak bevestigd zijn.

Ontsteking

Tandplaque op de tanden en kiezen veroorzaakt een ontsteking in de rand van het tandvlees. De ontsteking kan zich uitbreiden van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot. Daardoor gaat kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren.

Op tijd laten behandelen

Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte uitvallen. Een tijdige behandeling kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen.

Periodiek Parodontaal Screenen (PPS)

Aan de buitenkant is niet altijd te zien of het tandvlees gezond of ontstoken is. Ook doet tandvleesontsteking meestal geen pijn. Daarom wordt uw tandvlees in ieder geval éénmaal per jaar tijdens het periodiek mondonderzoek gescreend. Deze screening heet PPS (Periodiek Parodontaal Screenen). Dit is een methode om op een vlotte manier een globale indruk van de conditie van het tandvlees te krijgen.
Hiervoor wordt rondom alle tanden en kiezen de diepte van de pockets gemeten. Voor het overzicht wordt uw gebit verdeeld in vier of zes gebieden en per gebied wordt een score 1,2 of 3 gegeven. De PPS-score geeft richting aan de mogelijke vervolgstappen en eventuele behandeling.

 

Een groot team professionals werken dagelijks aan de beste zorg binnen het fascinerende vakgebied van de parodontologie. 
Implantologie Utrecht werkt door haar specialistische kennis met betrekking tot het plaatsen van tandheelkundige implantaten nauw samen met tandartsen uit Utrecht en omgeving.
Via deze webwinkel bieden wij u de mogelijkheid om, door ons voorgeselecteerde, kwaliteits- ragers te bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.
"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."
- Prof. dr. Fridus van der Weijden

Meer informatie:

T 06-51295475
contact@fridus.nl

 

 

© 2000 - 2024 Dentalkennisplein |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf